Tiedotteita

Vuokralaisen nimiin ei enää siirretä laskuja

Vihannin Vesi Oy ei tee laskutuksen siirtoa vuokralaisen nimiin, vaan laskun vastaanottaja on sopimusasiakas. Sopimusasiakkaalla tarkoitetaan kiinteistön omistajaa, jolla on sopimus vesihuoltolaitoksen kanssa.

Asiakkaan pitää ilmoittaa laskutusosoitemuutokset asiakaspalveluun.

Laskutus perustuu sopimukseen. Vastuu laskuista ja niiden maksamisesta on liittymän omistajalla. Laskutus edellyttää henkilötietojen liittämistä asiakasrekisteriin. Muiden kuin asiakkaiden henkilötietojen liittäminen vesihuollon asiakasrekisteriin ei ole tietosuoja-asetuksen mukaista. Näin ollen omistajan tulee itse sopia vuokralaisensa kanssa laskujen maksamisesta.

Asiakaspalvelua etäyhteyksin ja ajanvarauksella 1.9. alkaen

Koronatilanteen jälleen kiristyessä pyydämme yhteydenottoja ensisijaisesti puhelimitse ja sähköpostitse.

Laskutus p. 044 580 4303, sähköposti: laskutus@vihanninvesi.fi.

Liittymät/rakentaminen p. 0440 212 701.

Vika- ja häiriötilanteet p. 0440 582 930 (24/7).

Jos asian hoitaminen ei onnistu sähköisesti, voitte varata ajan asiointiin toimistolla. Huolehdithan paikan päällä asioidessasi hyvästä käsihygieniasta ja turvaväleistä!

Vesipuiston vesiposti suljettu

Vesipuiston vesiposti suljettiin ilkivallan vuoksi. Avaamme jälleen ensi keväänä.

Vesijohdon muutostyö Rakeenperällä

Suoritamme keskiviikkona 12.8.2020 Rakeenperän runkojohdon korkeustason muutoksen noin 300m matkalla. Vedenjakelun keskeytykset ovat mahdollisia, mikäli käytössä oleva runkojohto vaurioituu kaivutöiden aikana.

Vanhan runkojohdon siirtämisestä voi myös aiheutua muutoksia veden laatuun. Veden mukana voi tulla putkesta irtoavaa rautasakkaa, joka värjää veden ruskeaksi. Sakkahäiriön poistamiseksi juoksuttakaa kylmää vettä hanasta, jotta sakka poistuu vesijohdosta ja vesi kirkastuu. Välttäkää pyykinpesua ja muiden kotitalouskoneiden käyttöä, kunnes käyttövesi on laadultaan moitteetonta.

Tarvittaessa ottakaa yhteyttä päivystäjäämme p. 0440 582 930. Pitkittyneissä häiriötilanteissa vesilaitos suorittaa runkojohdon huuhtelun.

Jatkotiedote 13.8.2020

Töiden aikatauluun on tullut muutos. Töitä jatketaan ainakin loppuviikon ajan. 

Toimisto avoinna tiistai -perjantai 4.8. alk.

Toimisto avaa ovensa elokuun alussa.

Asiakaspalvelu palvelee 3.8. alkaen ilman ajanvarausta.

Toimisto on avoinna tiistai - perjantai klo 9 - 15. Maanantaisin toimisto on suljettu.

Huolehdithan paikan päällä asioidessasi hyvästä käsihygieniasta ja turvaväleistä. Olemme varanneet käsidesiä myös asiakkaiden käyttöön.

Lumimetsässä rikkoutunut vesijohto

Lumimetsässä, Piipsantiellä vesijohto rikkoutunut. Vaikuttaa vedenjakeluun koko Lumimetsän verkoston alueella. Tiedotamme asiasta lisää.

Jatkotiedote klo 16.27

Korjaustyöt ovat käynnissä.

Jatkotiedote klo 18.35

Korjaustyön jälkeen verkostossa voi olla liikkeellä painevaihteluiden putkesta irrottamaa ruskehtavaa rautasakkaa sekä ilmaa, joka saa veden näyttämään tilapäisesti samealta. Häiriön poistamiseksi juoksuttakaa kylmää vettä hanasta, jotta sakka/ilma poistuu ja vesi kirkastuu. Mikäli häiriö pitkittyy, ottakaa yhteyttä vesilaitoksen päivystäjään p. 0440 582 930.

Asiakaspalvelua ajanvarauksella 31.8. saakka

Toimiston väki palvelee asiakkaita kesäaikana ensisijaisesti puhelimitse ja sähköpostitse. Tarvittaessa voitte varata ajan asiointiin toimistolla, jolloin toteutamme kohtaamisen turvaetäisyyttä ja hyvää käsihygieniaa noudattaen. Pyydämme huomioimaan, että toimistolla käynti ei ole mahdollinen lievissäkään flunssan oireissa.

Asiakaspalvelu toimii rajoitetusti

Laskutuksen asiakaspalvelu toimii rajoitetusti 25.-27.3. Asiakaspalveluun jätettyjen viestien käsittely on toistaiseksi keskeytynyt.

Viimeisin laskutus on erääntynyt 24.3.2020. Lähettäkää maksuja koskevat yhteydenotot ensisijaisesti sähköpostiin laskutus@vihanninvesi.fi. Tarvittaessa voitte jättää viestin laskuttajalle ottamalla yhteyttä toimitusjohtajaan p. 044 504 8629. Viestien käsittelyajasta ei aiheudu asiakkaalle seurauksia.

Vesimittareiden vaihtotyöt on toistaiseksi keskeytetty.

Rakentamisessa ja liittymisasioissa voitte ottaa yhteyttä vesihuoltopäällikköön jussi.kruus@vihanninvesi.fi tai p. 044 0212 701.

Päivystysnumero palvelee kiireellisissä asioissa (vesijohtovuodot, viemäritukokset ym.) p. 044 0582 930 (24h).

COVID-19 poikkeustila Suomessa jatkuu ainakin 13.4. asti ja mahdollisesti vielä tämän jälkeenkin. Toimisto pidetään kiinni poikkeustilan päättymiseen saakka.

Asiakaspalvelua puhelimitse ja sähköpostilla 17. - 31.3.

Suljemme toimiston 17. - 31.3.2020 väliseksi ajaksi. Asiakaspalvelun yhteydenottotapojen rajaamisen taustalla on sosiaali- ja terveysministeriön vesilaitoksille antamat varautumisohjeet, joilla pyritään turvaamaan vesilaitosten toimitusvarmuus tässä poikkeuksellisessa tilanteessa.

Mahdolliset yhteydenotot puhelimitse tai sähköpostilla:

Laskutus p.044 580 4303 klo 9-15 tai laskutus@vihanninvesi.fi.

Liittymät ja rakentaminen klo 8-16 p. 0440 212 701 tai jussi.kruus@vihanninvesi.fi

Pyrimme vastaamaan viesteihin mahdollisimman pian.

 

Vesijohtovuoto Lumimetsässä

Lumimetsässä Ojalanperän suunnalla on vesijohtovuoto, joka aiheuttaa häiriötä vedenjakeluun laajemmalla alueella. Vuotopaikka on tiedossa ja korjaustyöt aloitetaan mahdollisimman pian.

Jatkotiedote klo 12.20

Vesijohtovuodon korjaustyöt on aloitettu. Korjaustöiden aikana vedenjakelua joudutaan rajoittamaan Lumimetsäntien talouksilta osoitenumeroilla 912-1102 ja kaikilta Kiviojantien talouksilta. Korjaustöiden arvioitu kesto on klo 16 saakka.

Jatkotiedote klo 14.10

Putki on saatu korjattua ja runkojohdon huuhtelu on työn alla.

Korjaustyön jälkeen verkostossa voi olla liikkeellä painevaihteluiden putkesta irrottamaa ruskehtavaa rautasakkaa sekä ilmaa, joka saa veden näyttämään tilapäisesti samealta. Häiriön poistamiseksi juoksuttakaa kylmää vettä hanasta, jotta sakka/ilma poistuu ja vesi kirkastuu. Mikäli häiriö pitkittyy, ottakaa yhteyttä vesilaitoksen päivystäjään p. 0440 582 930.

Lumimetsän verkostossa havaittu ilmaa korjaustyön jälkeen

Lumimetsän kylällä korjattiin vuoto tiistaina 21.1.2020. Korjaustyön ajaksi jouduttiin keskeyttämään vedenjakelu Mäntyperältä ja vuotopaikan läheisyydestä Lumimetsäntieltä. Korjaustyön jälkeen verkostossa voi olla liikkeellä painevaihteluiden putkesta irrottamaa ruskehtavaa rautasakkaa sekä ilmaa, joka saa veden näyttämään tilapäisesti samealta. Häiriön poistamiseksi juoksuttakaa kylmää vettä hanasta, jotta sakka/ilma poistuu ja vesi kirkastuu. Korjaustyöstä tiedotettiin vedenjakelun keskeytyksen vaikutuspiirissä olleita asiakkaita postilaatikkoon 20.1. jaetuilla tiedotteilla.

Lisätiedote 30.1.2019 klo 10:51

Mäntyperällä esiintyy edelleen ilmaa, joka saa veden näyttämään samealta. Samealta vaikuttava vesi yleensä kirkastuu lasissa hetkessä, kun ilma nousee pintaan.

Vihannin Vesi Oy on tänään käynyt huuhtelemassa verkostoa, jotta ilman poistuminen verkostosta nopeutuisi. Sakkaa huuhtelussa ei havaittu.

Tuotepalkinnot arvottu

Tuotepalkinnot arvottu

Mittarilukeman palauttaneiden kesken arvottiin tuotepalkintoja 3 henkilölle. Jokainen sai Vihannin Vesi Oy:n logolla varustetun kestokassin. Voittaneille on ilmoitettu henkilökohtaisesti. Onnittelut!

Vesijohtovuodon korjaus Ohimaantiellä 4.12.2019

Korjaamme vesijohtovuotoa Ohimaantiellä keskiviikkona 4.12.2019.

 

Korjaus pyritään tekemään ilman vedentoimituksen keskeytystä, mutta voi aiheuttaa häiriöitä vedenjakelussa Ohimaanperän, Kuusiratin ja Varesnevan alueilla.

 

Korjaustyö saattaa aiheuttaa paineen vaihtelua verkostossa. Korjauksen jälkeen vesi voi tulla hanasta vaihtelevalla paineella ja veden mukana voi tulla ruskehtavaa sakkaa (putkesta irtoava rautasakka). Sakkahäiriön poistamiseksi juoksuttakaa kylmää vettä hanasta, jotta sakka poistuu vesijohdosta ja vesi kirkastuu. Pyykinpesua ja muiden vettä käyttävien kotitalouskoneiden käyttöä kehotamme välttämään, kunnes verkostossa on riittävä painetaso ja käyttövesi on laadultaan moitteetonta.

 

Tiedusteluihin vastaa päivystäjämme p. 0440 582 930.

 

Pahoittelemme korjaustöistä aiheutuvaa häiriötä.

Palvelemme ti 12.11. jälleen osoitteessa Asematie 2.

Remontti on valmistunut. Toimisto on suljettu muuton vuoksi ma 11.11. Palvelemme ti 12.11.2019 alkaen jälleen  osoitteessa Asematie 2.

Vesimittareiden luenta 2019

Asiakas ilmoittaa vesimittarin lukeman yhtiön lähettämällä vesimittarilukeman ilmoituslomakkeella palautuspostina 8.11.2019 mennessä taikka vaihtoehtoisesti ilmoittaa lukeman sähköpostilla. Tarkemmat ohjeet lukukortilla, joka postitetaan loka-marraskuun vaihteessa.

Kaukoluettavat mittarit tullaan lukemaan laitoksen puolesta.

Palvelemme osoitteessa Asematie 7 A 9

Palvelemme remontin vuoksi väliaikaisessa osoitteessa Asematie 7 A 9 (Osuuspankin vieressä)  31.10.2019 saakka.

Toimisto suljettu muuton vuoksi 15.-26.7.2019

Muutamme remontin tieltä väliaikaisiin toimitiloihin.

Palvelemme muuton aikana toimistoasioissa rajoitetusti puhelimitse ja ajanvarauksella:

Rakentaminen p. 0440 212 701

Laskutus p. 044 580 4303

Toimiston käyntiosoite ma 29.7.2019 alkaen Asematie 7 (pankin puoleinen pääty).

Jäteveden kulutusmaksuun korotus 1.4.

Jäteveden kulutusmaksua korotetaan 0,07 e/m3. Jätevesimaksu on 1.4.2019 alkaen 1,80 e/m3 (alv 0 %) = 2,23 e/m3 (alv 24 %).Vesimaksujen muutos perustuu vesihuoltolain 23 §:ään ja yleiseen kustannuskehitykseen ja investointeihin jätevesipuolen häiriöttömän toiminnan varmistamiseksi.

Tuotearvonnat lukukorttien palauttaneille

Kaikkien määräaikaan mittarilukukorttien palauttaneiden kesken arvottiin tuotepalkintoja. Voittoja jaettiin kuusi kappaletta. Vedenkeitin sekä viisi plasmasytytintä. Voittajille on ilmoitettu henkilökohtaisesti. Onnittelut!

Siirrymme kaukoluettaviin vesimittareihin v. 2018-2021

Vihannin Vesi Oy ja Vihannin vesiosuuskunta ovat päättäneet ottaa käyttöön kaukoluettavat vesimittarit. Vaihtotyö tapahtuu alueittain neljän vuoden aikana. Tavoitteena on, että kaikilla Vihannin Vesi Oy:n ja Vihannin vesiosuuskunnan asiakkailla olisi kaukoluettavat vesimittarit vuoteen 2021 mennessä. Lähestyvästä vaihtotyöstä tiedotetaan asuinalueittain kirjeellä.

Kaukoluettavien vesimittareiden valmistaja on tanskalainen Kamstrup. Uusia käyttöominaisuuksia ovat kulutuksen ja veden lämpötilan tallentuminen mittariin. Lisäksi mittari hälyttää mm. vuodosta, putkirikoista ja takaisinvirtauksesta. Hälytykset näkyvät mittarin näytöllä ja siirtyvät tiedoksi vesilaitokselle mittareita luettaessa. Mittarit ovat merkinnöiltään mittauslaitedirektiivin (MID) mukaisia.

Mittarilukukorttien palautus 7.11.2018

Mittariluentakortit ovat lähteneet asiakkaille. Pyydämme ilmoittamaan lukeman ke 7.11.2018 mennessä. Lukeman voi ilmoittaa myös sähköpostilla:  laskutus@vihanninvesi.fi

Määräaikaan palauttaneiden kesken arvomme vedenkeittimen sekä viisi plasmasytytintä.

Laitos lukee mittarit keskustan alueella sekä Möykkylässä mittarinvaihdon yhteydessä.

Toimisto suljettu pe 27.7.2018

Toimistomme on suljettuna perjantaina 27.7.2018.

Avoimet ovet ke 25.7.2018 klo 12-15

Vihannin Vesi Oy ja Vihannin vesiosuuskunta tarjoavat asiakkailleen täytekakkukahvit avoimien ovien merkeissä keskiviikkona 25.7.2018 klo 12-15. Tapahtuma on osa Vesihelmiviikon ohjelmistoa. Lämpimästi tervetuloa!

Takaiskuventtiili olisi estänyt kaukolämpöveden pääsyn vesijohtoverkostoon

Vihreä kaukolämpövesi päätyi Vihannin vesiosuuskunnan talousvesiverkostoon perjantaina 1.6.2018 kiinteistön vesilaitteiden kautta. Normaalisti kaukolämpövesi ja käyttövesi (lämmin tai kylmä) eivät ole kosketuksissa toisiinsa. Vaihtimen rikkoutuessa lämmin käyttövesi voi pahimmillaan olla suoraan kaukolämpövettä. Mikäli takaisinvirtaus putkistoissa on estetty venttiilein, ongelma pysyy kiinteistön sisäisenä. Takaiskuventtiilin puuttumisen vuoksi ongelma pääsi harmillisin seurauksin leviämään vesilaitoksen verkostoon.

Tapauksen jälkiselvittelyt ovat edelleen käynnissä. Vihannin vesiosuuskunta tulee lähestymään kaikkia asiakkaitaan kirjeellä, jossa ohjeistetaan huolehtimaan vesilaitteistojen toimivuudesta ja korjaamaan mahdolliset puutteet ajoissa. Vastaavaa ei saa enää päästä tapahtumaan.

Vihreää vettä havaittu illan mittaan myös Pyhäjoentien suunnalla

Mikäli havaitset vihreää vettä kylmävesipuolella, ota yhteyttä vesilaitokseen p. 044 504 8629 / päivystyspuhelin 044 058 2930. Pyrimme rajaamaan värjääntyneen veden leviämisen.

Väriaine poistuu verkostosta ainoastaan huuhtelemalla. Kylmää vettä tulee juoksuttaa, kunnes vihreä väriaine poistuu ja kylmä vesi on kirkasta. Laadun varmistamiseksi putkien huuhtelua on suositeltavaa jatkaa vielä jonkin aikaa veden kirkastuttuakin. Kirkasta vettä voi käyttää normaalisti.

Terveysvalvonta suosittelee tarkistamaan, että lämpimän käyttöveden lämpötila on vähintään rakentamismääräysten mukainen 55 astetta.